Finale om de landstitel Kozoom League: Eekhoorn daagt SIS uit

Team Eekhoorn uit Oosterhout met Nikos Polychronopoulos, Peter Ceulemans, Frans van Kuyk en Jerry Hermans heeft zich geplaatst voor de finale van het landskampioenschap in de Kozoom League, de eredivisie driebanden in Nederland. Het campingteam won de halve finales van de play-offs van Cues&Darts met 6-2. De finale is op zondag 9 juni in Uden.

29 mei 2024

OOSTERHOUT – De Oosterhouters van Team Eekhoorn spelen op zondag 9 juni de finale om het landskampioenschap tegen SIS Schoonmaak. In de halve finale van de play-offs stelde Eekhoorn de finaleplaats veilig in de thuiswedstrijd tegen Cues&Darts. De Tilburgse winnaar van de bekerfinale slaagde er niet in zich ook voor de strijd om de landstitel te plaatsen. Nikos Polychronopoulos (tegen Glenn Hofman) en Peter Ceulemans (tegen Ruben Legazpi) waren de matchwinnaars voor Team Eekhoorn, dat al bij een 4-2 score veilig was op caramboles en uiteindelijk nog met 6-2 won.

 

 

Peter Ceulemans was de eerste die voor Team Eekhoorn de winst binnenhaalde en ook nog tien caramboles verschil op het scorebord zette. De Belg had heel de wedstrijd tegen Ruben Legazpi een voorsprong (19-10, 25-18), zag de Spanjaard met een serie van 9 nog terugkomen, maar besliste de partij uiteindelijk met 40-30 in 19.

De balans werd in die eerste helft hersteld door Pierre Soumagne met een overwinning op Frans van Kuyk (40-37 in 30), onder meer, omdat de Brabander tot twee keer toe en vooral ook in de beslissende laatste beurt door de klok ging. Daardoor mocht Pierre Soumagne van acquit scoren en de partij naar zich toetrekken.

De wedstrijd ging na de pauze aanvankelijk de kant van Cues&Darts op, toen Glenn Hofman tegen Nikos Polychronopoulos met 21-9 leidde en Huub Wilkowski tegen Jerry Hermans met 15-9. Het keerpunt kwam evenwel vanaf die scores. De Griek Polychronopoulos was na de pauze veel beter dan Hofman en draaide vanaf 27-17 en 34-29 de stand om in zijn voordeel. Polychronopoulos finishte met 6 op een stand van 40-34, Hofman scoorde slechts één keer in de nabeurt: 40-35.

Team Eekhoorn had na de eerste sessie een voorsprong van 7 punten en met de 5 punten van Polychronopoulos opgeteld was die voorsprong 12 punten. En omdat Jerry Hermans in zijn partij tegen Huub Wilkowski op dat moment met 30-26 leidde, was de overwinning van Team Eekhoorn verzekerd. Toen het niet echt meer belangrijk was, won Jerry Hermans nog van Huub Wilkowski met 40-36 in 43 beurten.

Team Eekhoorn, de nummer twee van de reguliere ranglijst in de Kozoom League, speelt dan ook tegen SIS Schoonmaak (de nummer 1 van de ranglijst) om de titel teamkampioen van Nederland.

Tekst Frits Bakker
Foto Peter Ceulemans (Ton Smilde)

 

 

  

Driebanden Kozoom Kozoom League
Volg ons online