Inschrijving Teamcompetities Driebanden

Zaterdag 15 juni j.l. is de inschrijvingsperiode geopend voor het nieuwe competitieseizoen 2024/2025. Deze inschrijvingsperiode loopt t/m 31 juli a.s.

In dit artikel de informatie voor teamleiders: wedstrijdtechnische wijzigingen, inschrijving teams bestaande licenties en inschrijving teams nieuwe licenties, en inschrijven algemeen

28 juni 2024

Wedstrijdtechnische wijzigingen:

  • Zowel in de Eredivisie als in de 1e divisie gaat er gespeeld worden met ‘automatische’ time-outs.
  • In de 3e en 4e divisie gaat een beurtenlimiet van 70 beurten gelden.

De scoreborden van Kozoom, Cuesco, Biljartteller en Biljartscorebord zijn voorbereid op automatische time-outs.
Voor de overige merken is ons dat niet bekend en dient het aanbeveling om contact op te nemen met de leverancier.

Op de nieuwe regels worden geen uitzondering gemaakt!

  

Inschrijving teams (bestaande licenties):

Inschrijven voor de competitie is slechts mogelijk op basis van afgegeven licenties en geschiedt op de website van Biljartpoint (https://biljartpoint.nl/)

Alle functionarissen (secretaris, wedstrijdleider) van de licentiehouder (veelal verenigingen en stichtingen) kunnen teams inschrijven voor alle aan de licentiehouder afgegeven en gekoppelde licenties, na te zijn ingelogd.

Dit inschrijven kan echter ook plaatsvinden door een teamleider, maar dan alleen voor de licentie(s) waaraan de teamleider is gekoppeld.

Een overzicht van alle bestaande licenties, licentiehouders en teamleiders is te vinden op onze website: https://www.driebanden.nl/prestatiesport/teamcompetitie

Wijzigt een teamleider bij een team dat ingeschreven dient te worden, stuur dan een mail naar competitie@knbb-driebanden.nl zodat wij de nieuwe teamleider kunnen ‘koppelen’ aan het team/licentie en hij dit team kan inschrijven.
Het koppelen aan een licentie gebeurt op basis van het bondsnummer en emailadres van de  teamleider; een driebandenlidmaatschap en emailadres zijn dus een vereiste!

Vergeet niet om bij alle correspondentie naar ons emailadres uw bondsnummer, naam en licentienummer  te vermelden, dit bespaart ons enorm veel tijd.

 

Inschrijving nieuwe teams (nieuwe licenties):

Voor nieuw in te schrijven teams dient eerst een licentie te worden afgegeven.
Stuur voor een verzoek hiertoe een mail naar competitie@knbb-driebanden.nl

Nieuwe licenties worden uitsluitend afgegeven aan niet-natuurlijke rechtspersonen (verenigingen, stichtingen etc.) en nooit op naam van een persoon.

Is de rechtspersoon bekend bij de KNBB, dan wordt de licentie toegevoegd/gekoppeld.
Is de rechtspersoon niet bekend binnen de KNBB, vermeld dan duidelijk in uw verzoek de naam van de rechtspersoon (de nieuwe licentiehouder) en in ieder geval de gegevens van de secretaris en de penningmeester (beide functies kunnen door 1 persoon bekleed worden) en de persoon die als teamleider gaat optreden.
Het inschrijven van de rechtspersoon/licentiehouder en de bestuursleden in het basisregister van de KNBB is gratis.

De kosten voor het teamleiderschap zijn 15 euro per seizoen (non-playing captain) en 60 euro per seizoen wanneer de teamleider tevens deelneemt aan de competitie.

 

Inschrijven algemeen:

Voor het inschrijven is een handleiding aanwezig die u kunt vinden op onze website: https://www.driebanden.nl/organisatie/handleidingen

Deze handleiding is enigszins verouderd, maar vormt nog een prima bron voor het inschrijven en zal de komende periode worden herschreven.

In deze handleiding wordt geen melding gemaakt over de 15% regeling, waarmee het mogelijk is om een speler met een lager moyenne hoger in het team te plaatsen t.o.v. een onderliggende  speler met een hoger moyenne, mits de afwijking in moyenne niet meer dan 15% bedraagt.

Informatie over deze regel kunt u terugvinden in ons wedstrijdreglement: https://www.driebanden.nl/organisatie/reglementen-0

 

Inschrijven lukt niet?

Lukt het inschrijven niet, dan is er meestal sprake van een onjuiste koppeling van de teamleider aan de licentie of hebben de gewenste spelers die men wil selecteren op dit moment geen actief lidmaatschap van de sectie Driebanden.
Het lidmaatschap Driebanden kan persoonlijk worden aangegeaan, of via een vereniging lopen.
Het persoonlijke lidmaatschap Driebanden kan voor KNBB-leden met een bondsnummer worden toegevoegd via mijnknbb.nl en voor nieuwe leden worden aangegaan via knbb.nl/nieuwlid.
Het Driebandenlidmaatschap via een vereniging kan zowel voor nieuwe als bestaande leden door de secretaris van die vereniging worden verzorgd.
Ondervindt u nog steeds problemen met inschrijven, stuur in dat geval even een mailtje met naam en bondsnummer naar competitie@knbb-driebanden.nl of raadpleeg de secretaris van de vereniging/licentiehouder.

 

Andere vragen?

In die gevallen dat u er echt niet uitkomt bij het inschrijven en het probleem moeilijk te omschrijven is, kunt u een terugbelverzoek naar ons mailen. Zie hier de contactgegevens. Wij doen dan onze uiterste best om u binnen 2 dagen terug te bellen.

Omdat wij als vrijwilligers op de dag onze verplichtingen hebben, zal dat terugbellen overwegend ’s avonds tussen 19.00 en 21.00 uur plaatsvinden.

 

Namens het bestuur van de KNBB – sectie Driebanden wensen wij u veel succes bij de inschrijving voor de nieuwe competitie!

 

 

Tekst & sfeerfoto: KNBB Sectie Driebanden

 

Competitie Driebanden Inschrijven
Volg ons online