Karina Jetten met Europa B aan kop op WCBS gala

Het team van Europa B leidt na twee dagen van competitie de ranglijst op het WCBS kampioenschap in Polen. Karina Jetten speelt het driebanden bij de dames voor dat team en is drie keer in ctie geweest.

27 juli 2024

KIELCE/POLEN – Het Europese B-team met 8 biljarters voert de ranglijst aan in het WCBS kampioenschap dat dit weekend in Kielce, Polen, naar de climax gaat. Het toernooi wordt gespeeld met 48 biljarters in vier disciplines: driebanden, snooker, pool en heyball. Zes continenten zijn geïnviteerd met elk vier mannen en vier vrouwen, die elkaar alle zes ontmoeten in de reguliere competie. Vanavond, zaterdag, plaatsen de vier bovenste teams zich voor de halve finales

Het team van Europa B met Ruben Legazpi (Spanje) en Karina Jetten (Nederland) in het driebanden gaat aan kop na twee dagen van competitie en moet nog twee keer in actie komen tegen de teams van Azië A en Azië B. De nummers één tot en met vier zijn op de voorlaatste speeldag Europa B, Azië B, Europa A en Amerika. Torbjörn Blomdahl (Europa A) is één van de sterren van het toernooi tot nu toe met drie gewonnen wedstrijden en een remise tegen Sameh Sidhom van het team van De Rest van de Wereld. De spelers in de vier disciplines krijgen voor hun team 3 punten voor een overwinning, 2 voor een remise en 1 punt bij verlies. Blomdahl won onder meer van Legazpi (40-39), de wereldkampioen Phuong Vinh Bao (40-24) en de Japanner Umda (40-19).

Voor Europa B speelt Karina Jetten het driebanden voor dames. De Nederlandse startte met winst tegen de Belgische Jaimie Buelens van Europa A met 25-21. Daarna verloor Jetten op 1 carambole van Claudia Marcela Lalinde uit Colombia (25-24) en van de Turkse Güzin Mujde Karakasli, die voor de Rest van de wereld speelt, ook met een minimale score: 25-24. Vandaag, zaterdag, komt Karina nog in actie tegen de Aziatische dames Kien Tuong Phung en Yuko Nishimoto.

Torbjörn Blomdahl is met 11 uit 4 voor Europa B de koploper voor Sameh Sidhom (8 uit 3, ook ongeslagen) en Phuong Vinh Bao met 7 uit 3. Bij de vrouwen is Claudia Marcela Lalinde (Amerika, Colombia) het meest succesvol met 10 punten uit 4 voor Kien Tuong Phung (Azië B, Vietnam) met 9 uit 3. Voor Europa heeft Karina Jetten 5 uit 3 en Jaimie Buelens na vier verliespartijen 4 uit 4. De wedstrijd tussen Karina Jetten en Jaimie Buelens eindigde in 25-21 voor de Nederlandse speelster. Europa B won in de vier disciplines met 19-13 van Europa A. Bij de vrouwen in het driebanden voert Claudia Marcela Lalinde de ranglijst aan met 10 uit 4. Güzin Mujde Karakasli (Rest van de wereld) is de nummer drie met 7 uit 3.

Meest succesvol in de andere disciplines waren over twee dagen:

Snooker mannen: Michael Georgiou (Europa B, Cyprus) met 9 uit 3 voor Brendan O’Donoghue (Europa A, Ierland) en Victo Sarkis (Amerika, Brazilië) met 8 uit 4.

Snooker vrouwen: Ng On Yee (Azië A, Hong Kong) 9 uit 4 voor Wendy Jans (Europa B, België) met 8 uit 3.

Pool mannen:

Bader Alawadhi, (Azië B, Koeweit) met 9 uit 3 voor Daniel Maciol (Europa B, Polen) en Denis Grabe (Europa A, Estonia), Gerson Martinez (Amerika, Peru) met 8 punten.

Pool vrouwen:

Sara Rocha (Europa A, Portugal) en Soledad Ayala (Amerika, Argentinië) met 8 uit 4.

Heyball mannen:

Maximiliano Ossandon (Amerika, Chili) met 9 uit 4 voor Mohd Reza Hassan (Azië B, Maleisië) en Oliver Szoinoki (Europa B, Hongarije) met 7 uit 3.

Heyball dames:

Tianqi Shi (Azië A, China) en Ana Gradisnik (Europa B, Slovenië) met 9 uit 3.

Stand met nog 1 dag reguliere competitie:

Europa B 24-58

Azië B 24-56

Amerika 32-55

Europa A 32-55

Azië A 24-51

Rest vd Wereld 24-45

Vandaag, zaterdag, spelen vanaf 10.00 uur nog Azië A-Rest van de wereld, Azië B-Europa, Amerika-Europa A, Azië A-Europa B, Azië B-Rest van de wereld. Zondag is de eerste halve finale om 10.00 uur, daarna om 12.00. De wedstrijd om de derde en vierde plaats is om 15.00, de finale om 17.00 uur.

Het totale prijzenbedrag is 140.000 dollar.

De individuele standen in het driebanden:

Mannen:

Torbjörn Blomdahl (Europa A) 4-11

Sameh Sidhom (RvdW) 3-8

Phuong Vinh Bao (Azië A) 3-7

Ruben Legazpi (Europa A) 3-5

Ryujji Umeda (Azië B) 3-5

Javier Vera (Amerika) 4-4

Dames:

Claudia Marcela Lalinde (Amerika) 4-10

Kien Tuong Phung (Azië B) 3-9

Güzin Mujde Karakasli (RvdW) 3-7

Karina Jetten (Europa B) 3-5

Yuko Nishimoto (Azië A) 3-5

Jaimie Buelens (Europa A) 4-4.

Tekst Frits Bakker

Foto Karina Jetten (WCBS)

 

 

 

 

Dames Driebanden Internationaal
Volg ons online