Kozoom League ronde 3 heeft een echte klassieker: Jaspers-De Bruijn

De toppositie van Zundert is zondag het mikpunt van twee achtervolgers in de Nederlandse eredivisie driebanden voor teams. Team Eekhoorn en Team Babbelz staan na twee ronden op één punt van Zundert, daarna volgt een lange middenmoot. De derde speeldag telt weer veel mooie affiches: onder andere speelt Dick Jaspers tegen Jean Paul de Bruijn, twee spelers die elkaar al vanuit de jeugdjaren kennen.

04 oktober 2024

Nick Polychronopoulos speelt met Eekhoorn een uitwedstrijd tegen Eddy Merckx en Dion Nelin is voor Babbelz kopman tegen Zundert, waar Sam van Etten op centercourt speelt.
 
Voor één van de buitenlandse topspelers, Nick Polychronopoulos, was het recente WK in Vietnam geen onverdeeld succes. De Griek werd uitgeschakeld in de voorronden door de Vietnamees Nguyen en de Turk Berkay Karakurt. Daardoor moet hij in de komende World Cups proberen rankingpunten te halen om de stijging op de ranglijst weer in te zetten.
 
Nick Polychronopoulos is zaterdag acht uur onderweg voor de trip vanuit Athene naar Oosterhout om een partijtje voor de Nederlandse teamliga te spelen. De eigenaar van ’Europe’, een groot biljartcentrum in Athene, speelt dit jaar twaalf wedstrijden met Team Eekhoorn, dat één van de favorieten is in de Kozoom league. Zondag staat hij voor zijn team in een uitwedstrijd tegenover een van de beste spelers van het laatste WK en van de wereld: Eddy Merckx. Polychronopoulos in de voorbeschouwing: ,,Ik weet niet of wij de titelfavoriet zijn, want ik hou niet van grote woorden. Dat is mijn filosofie in biljarten’’, zegt hij op de dag voor zijn vertrek naar Nederland.
 
Polychronopoulos is één van de grote buitenlandse namen in de Nederlandse teamcompetitie, één van de spelers die regelmatig de reis op en neer maken van huis naar een of andere Hollandse biljartarena. Zaterdag vertrekt hij van thuis, daarna volgen twee dagen hotel, op zondag spelen, op maandag terug naar Athene.
 
Nick vertelt: ,,Ik heb mijn vrouw Vaso die samen met twee vaste krachten het biljartcentrum runnen. We hebben een dochter van 13, Maria Anna. In totaal ben ik zo’n vier maanden per jaar van huis om te biljarten. Dat is af en toe best zwaar, maar het is mijn leven als professional. Ik houd ervan om in  Nederland te spelen, omdat Eekhoorn een fantastisch team is met een prettige atmosfeer tussen de spelers.’’
 
Team Eekhoorn speelt zondag uit tegen het team van Aartsbouw, dat met drie Belgen en de Deen Schröder in actie komt. Eekhoorn speelt in de vaste opstelling, dus met Polychronopoulos als kopman voor de match tegen Eddy Merckx.
 
 
 
De opstellingen voor zondag in de derde ronde van de Kozoom League:
Team Babbelz-STZ Zundert
Dion Nelin-Sam van Etten
Savas Bulut-Thorsten Frings
Ronny Lindemann-Rik van Beers
Jack Wijnen-Francis Forton
 
Aartsbouw/Domicili-Team Eekhoorn
Eddy Merckx-Nikos Polychronopoulos
Ronny Brants-Peter Ceulemans
Allan Schröder-Frans van Kuyk
Tom Persyn-Kurt Ceulemans
 
Paperclip-Dallinga.com
Dick Jaspers-Jean Paul de Bruijn
Anno de Kleine-Steven van Acker
Dan Breur-Peter De Backer
Peter van Lieshout-Berry Dallinga
 
RCN Nieuwegein-Bousema/JBSCues
Dave Christiani-Jeffrey Jorissen
Barry van Beers-Johan Loncelle
Gerwin Valentijn-Frans van Schaik
Henk Blauwblomme-Adrie Demming
 
Biljartacademie-Cues&Darts/Xtreme
Roland Forthomme-Glenn Hofman
Frédéric Mottet-Jef Philipoom
Thomas Broux-Huub Wilkowski
Roy Zielemans-Therese Klompenhouwer
 
J&F Auto’s/Jorissen-SIS/Vervoort Installatie
Murat Gökmen-Jean van Erp
Kay de Zwart-Raimond Burgman
Paul Bruijstens-Raymund Swertz
Herman van Daalen-Martien van der Spoel
 
Team Babbelz-STZ Zundert
Dion Nelin-Sam van Etten
Savas Bulut-Thorsten Frings
Ronny Lindemann-Rik van Beers
Jack Wijnen-Francis Forton.

 

Tekst: Frits Bakker
Archieffoto Jaspers/De Bruijn op World Cup Veghel ©Ton Smilde
Bruijn, Jean Paul de Jaspers, Dick Kozoom League
Volg ons online