Preventie doping: Een schone biljartsport is voor iedereen belangrijk!

Overzicht informatie voor teamleiders ere- en eerste divisie, plus voor deelnemers van NK’s op het hoogste niveau

23 augustus 2024

Geen sporter wil graag een wedstrijd spelen tegen iemand die doping gebruikt. En vrijwel niemand wil op een oneerlijke manier voordeel hebben. Ook het imago van de sport loopt schade op als het spel niet eerlijk wordt gespeeld. Maar naast prestatie-bevorderende middelen staan ook drugs en diverse medicijnen op de lijst van verboden middelen. Niet iedere speler is zich er van bewust dat onze competities onder de WADA regels vallen en dat er tijdens het seizoen controle op doping kan plaatsvinden. Op overtredingen staan best zware straffen, dus van belang dat u als teamleider uw spelers informeert!

Om bij te dragen aan een schone sport, en om veelal onbewuste- dopinggevallen te voorkomen, is bewustwording van groot belang voor teamleiders en spelers op de hogere niveaus.

Een goede eerste stap: het goed doorlopen van de 8 gouden tips voor een schone sport. Hier staat eenvoudig uitgelegd alle informatie voor spelers en teamleiders over zaken als medicijnen, drugs of het aanvragen van dispensatie.

Wat ook van belang is en het kennisniveau over doping vergroot is dat u als teamleider en uw spelers (Ere- en eerste divisie) de gratis e-learning van de Doping Autoriteit doorlopen (gaat dan om niveau brons). Men kan de e-learning invullen na het aanmaken van een account op https://elearning.dopingautoriteit.nl/

Alle informatie over preventie van (onbewuste) doping is te vinden via: www.schoneafstoot.nl/

 

Doping(preventie)
Volg ons online