Kozoom League aan de kick-off met veel grote namen

De competitie barst zondag weer los in de Nederlandse eredivisie driebanden: de 12 teams trappen af in de Kozoom League met veel grote namen en teams die de ambitie hebben om er een enerverende competitie van te maken. De voorbeschouwing en de opstellingen voor de eerste ronde.

06 september 2024

De Nederlandse eredivisie driebanden, de Kozoom League, gaat zondag van start en staat in het teken van een aantal topspelers in een nieuwe omgeving. Dick Jaspers debuteert voor Paperclip, Eddy Merckx voor Aartsbouw, Frédéric Caudron voor Babbelz en Roland Forthomme debuteert voor Biljartacademie in Sittard in de eredivisie. Het Eekhoorn team lijkt één van de topfavorieten voor de titel met Nikos Polychronopoulos als speerpunt. SIS Billiards gaat nog wat onwennig zijn eerste competitie in zonder Dick Jaspers en Eddy Merckx. De versterkingen uit het buitenland zijn weer opvallend. Bousema Lochem en Dallinga uit Sluiskil starten met relatief dezelfde spelers.

De Biljartacademie brengt het Limburgse biljarten terug op de kaart van de eredivisie. Het is ruim 20 jaar geleden dat een Limburgs team in de hoogste klasse uitkwam. Het andere nieuwe bolwerk, Babbelz uit Oosterhout, heeft nogal wat grote namen in de selectie. De vraag is natuurlijk vooraf, net als bij Cues&Darts, hoeveel van die spelers regelmatig in het team zullen verschijnen. De Tilburgers van Monique Wilkowski hebben ook een indrukwekkende line-up om uit te putten. Glenn Hofman en Ruben Legazpi zijn meestal de kopmannen van de bekerwinnaar, die zeker weer op nieuwe successen mikt.

Dallinga heeft met Raymond Ceulemans en Joris van ’t Zelfden de oudste en de bijna jongste speler in de selectie. Alleen Burak Hashas van Cues&Darts, die naar de PBA is overgestapt, is nog jonger. Voor wat die PBA’ers betreft, die inzetbaar zijn als er in de PBA niet wordt gespeeld, zijn Eddy Leppens (Eekhoorn), Robinson Morales en Burak Hashas (Cues), Javier Palazon (J&F Auto’s) en Savas Bulut (Babbelz) beschikbaar voor de eredivisie.

Dick Jaspers heeft aangekondigd dat hij na jaren van schaarste meer te bewonderen is in eigen land. Sam van Etten maakt een nieuwe stap bij Zundert, waar hij kopman wordt als Segei Jimenez niet speelt.

De eerste ronde start zondag (8 september, alles live op Kozoom) met een uitwedstrijd van SIS Billiards tegen De Biljartacademie, dus met Roland Forthomme tegen Jean van Erp op centercourt. Paperclip opent thuis tegen Team Eekhoorn (Jaspers-Polychronopoulos), Babbelz krijgt gelijk een topaffiche tegen Cues&Darts (Caudron-Hofman). Dallinga reist naar Nieuwegein zonder Jean Paul de Bruijn, die in China verblijft voor de UMB. J&F Auto’s krijgt thuis onder meer Jeffrey Jorissen, het kind van eigen kweek, aan de tafels met de tegenstander Bousema op bezoek.

De wedstrijden voor zondag in de eerste ronde (vanaf 13.00 uur):

De Biljartacademie-SIS/Vervoort Installatie

Roland Forthomme-Jean van Erp
Ron Zielemans-Raimond Burgman
Paul Wallerand-Raimond Swertz
Mathy Monnissen-Wilco van Wijk

Paperclip-Team Eekhoorn

Dick Jaspers-Nikos Polychronopoulos
Anno de Kleine-Peter Ceulemans
Dan Breur-Frans van Kuyk
Peter van Lieshout-Kurt Ceulemans

STZ Zundert-Aartsbouw

Sergei Jimenez-Eddy Merckx
Sam van Etten-Turgay Orak
Thorsten Frings-Ronny Brants
Rik van Beers-Tom Persyn

J&F Auto’s/Jorissen-Bousema/JBSCues

Murat Gökmen-Martin Horn
Kay de Zwart-Jeffrey Jorissen
Paul Bruystens-Stefan Galla
Herman van Daalen-Frans van Schaik

Team Babbelz-Cues&Darts/Xtreme

Frédéric Caudron-Glenn Hofman
Berkay Karakurt-Jef Philipoom
Dion Nelin-Huub Wilkowski
Jack Wijnen-Joey de Kok 

RCN Nieuwegein-Dallinga.com

Dave Christiani-Steven van Acker
Barry van Beers-Peter De Backer
Gerwin Valentijn-Bart Ceulemans
Henk Blauwblomme-Berry Dallinga.

Alle wedstrijden live op Kozoom te zien.

Tekst: Frits Bakker
Foto: Dick Jaspers, terug in de eigen competitie (Paul Brekelmans)

 

Biljartspelers Biljartzalen/clubs/lokaliteiten Christiani, Dave
Volg ons online