Twee Limburgers in Grand Prix van Sittard

De Grand Prix Super Aramith driebanden in Sittard gaat vandaag, donderdag, van start met de finaleronden, waarvoor 32 spelers zich hebben geplaatst. Daarbij zijn twee Limburgers en 14 Brabantse spelers. Zaterdag zijn de finales in De Biljartacademie in Sittard.

03 oktober 2024

SITTARD – Het hoofdtoernooi van de Grand Prix in De Biljartacademie in Sittard gaat naar de kick-off met Dick Jaspers om 11.00 uur in de allereerste ronde, een totaal van 14 Brabanders in het finaleveld met 32 en 2 Limburgers: Raymund Swertz uit Afferden en Roy Zielemans uit Heerlen. De voorronden zijn afgesloten met de laatste acht kwalificatiespelers van wie Roy Zielemans winnaar werd van zijn groep met 4 matchpunten en 1.132 gemiddeld na overwinningen tegen Jordy de Kruijf (30-25) en Charles Mekes (30-17).

De andere groepswinnaars op woensdagavond waren Erwin Kivits (4-1.333-7), Peter Vlaar (3-1.016-8) en Frits Broeders (4-1.363-10). Die serie van 10 van Broeders, gemaakt tegen Bert van Manen) was de hoogste uit deze laatste kwalificatiesessies. De hoogste moyennes in deze ronde kwamen van Frits Broeders (1.363), Erwin Kivits en Sander Jonen (1.333), Henk Overmars (1.263), Roy Zielemans (1.132), Roland Uijtdewillegen (1.111), Peter Vlaar (1.016) en Johan Zwiers (1.000), zoon van de 80-jarige Riny Zwiers die net voor het hoofdtoernooi werd uitgeschakeld.

Van de acht poules van vier spelers, die over twee dagen spelen, donderdag en vrijdag, gaan zestien spelers naar de knock-outs die op zaterdag naar de finales gaan.

Dick Jaspers speelt in een volledig Brabantse poule met Jerry Hermans, Roland Uijtdewillegen en Jack van Peer. Frits Broeders staat onder andere tegenover Barry van Beers, Roy Zielemans krijgt onder andere Jean Paul de Bruijn en Sam van Etten te bestrijden.

 

 

De poule-indelingen (Poule A, B, G en H op donderdag, poule C, D, E en F op vrijdag):

Poule A:

Dick Jaspers, Jerry Hermans, Roland Uijtdewillegen, Jack van Peer

Poule B:

Jeffrey Jorissen, Volkan Cetin, Sander Jonen, Harrie van de Ven

Poule C:

Barry van Beers, Joey de Kok, Frits Broeders, Robert Koster

Poule D:

Glenn Hofman, Frans van Schaik, Peter Vlaar, Michael Vink

Poule E:

Dave Christiani, Raymund Swertz, Erwin Kivits, Henk Overmars

Poule F:

Jean Paul de Bruijn, Sam van Etten, Roy Zielemans, Johan Zwiers

Poule G:

Jean van Erp, Joris van ’t Zelfden, Kay de Zwart, Martijn Roefs

Poule H:

Raimond Burgman, Adrie Demming, Huub Wilkowski, John van der Stappen

 

 

Tekst Frits Bakker.
Foto + poster: De Biljartacademie

Driebanden Grand Prix KNBB
Volg ons online