Babbelz maakt nieuwe start en neemt koppositie in

De nieuwe koploper in de Nederlandse eredivisie driebanden, de Kozoom league, heet Team Babbelz, dat na drie ronden de ranglijst aanvoert met 5 matchpunten. Het Oosterhoutse team had een topdag in de thuiswedstrijd tegen Zundert, de vorige koploper die met 8-0 werd verslagen.

06 oktober 2024

ZUNDERT – Het ging om de koppositie in de Nederlandse eredivisie, maar na afloop stond er maar één winnaar op met een riante score. Het team van Babbelz stond in de thuiswedstrijd tegenover Zundert en greep de maximale 8-0 overwinning. Het Brabantse topteam met Dion Nelin, Savas Bulut, Ronny Lindemann en Jack Wijnen, in deze topaffiche spelend zonder Frédéric Caudron, voert na drie ronden de ranglijst aan met 5 matchpunten gevolgd door 3 teams met één matchpunt minder. Beste man uit deze ronde was Raymund Swertz (SIS) met 40 in 13 gevolgd door Glenn Hofman (40 in 15) en Dick Jaspers, die Grand Prix winnaar Jean Paul de Bruijn versloeg met 40-19 in 17.

Raymund Swertz speelde deze week niet zijn beste Grand Prix, maar kon in de derde ronde van de eredivisie plotseling wel zijn klasse demonstreren. De partij tegen Paul Bruijstens was een solo-optreden: Swertz demarreerde onder meer met een serie van 9 net na de pauze, nadat hij op 23 stond in 10 beurten. ,,Ik had voor de laatste 17 maar 3 beurten nodig, dus een snelle finish’’, vertelde Swertz zelf. Hij bleef zijn tegenstander ver voor met 40-14 in 13, 3.076 gemiddeld. ,,Ik vond eigenlijk’’, stelde Swertz vast, ,,dat ik in de Grand Prix ook niet zo slecht speelde, maar daar werd ik gewoon twee keer goed geklopt.’’ Voor Swertz is 40 in 13 de beste partij in zijn carrière tot nu toe. Hij deed het ook vorig jaar in de competitie.

De andere partij in deze ronde, die veel weg had van een revanche, was die van Dick Jaspers tegen Jean Paul de Bruijn. Jaspers, uitgeschakeld in de Grand Prix door Sam van Etten, gunde de trotse GP winnaar een dag later niet de helft van de caramboles: 40-19 in 17: 2.352 gemiddeld.

Ook opvallend was de riante score van Glenn Hofman in zijn partij met Roland Forthomme (40-18 in 15), waarin Cues&Darts de winst greep en de klim naar boven inzette en De Biljartacademie, waar de Grand Prix werd gespeeld, in de onderste regionen blijft na de 2-6 score. J&F Auto’s heeft na drie ronden nog 0 punten, De Biljartacademie 1 en Dallinga 2 punten.

Babbelz heeft een voortvarende start gemaakt in de eredivisie en heeft zich nu al onder de kanshebbers voor een toppositie gemeld. De teamleider Inge Verweijmeren was er superblij mee. ,,We zijn in de derde helft aan het genieten van het succes’’, zei ze in de vroege avond na de superieure 8-0 overwinning op Zundert.

Team Babbelz is een nieuwe naam, de vervanger van DKM Tools, dat naar een andere locatie is verhuisd en nu Team Babbelz heet. Inge: ,,We hebben aan de vaste spelers die in het team speelden Frédéric Caudron, Berkay Karakurt en Savas Bulut toegevoegd en ik kies voor elke wedstrijd de opstelling. Hoeveel keer bijvoorbeeld Fred Caudron zal spelen, weet ik wel, maar wil ik liever niet zeggen. We bekijken het van week tot week en gaan nu echt niet roepen dat we tot de topteams behoren. Het is nog zo ver. We hebben alleen een mooie start gemaakt en zijn vooral blij met die 8-0 overwinning tegen Zundert.’’

Team Eekhoorn gaat mee in het spoor van de huidige koploper na de 4-4 score in de uitwedstrijd tegen Aartsbouw. Frans van Kuyk was in die wedstrijd de beste winnaar met 40-29 in 21 tegen Allan Schröder. Op centercourt won Eddy Merckx van Nick Polychronopoulos met 40-32 in 28, Peter Ceulemans versloeg Ronny Brants met 40-31 in 27.

Paperclip en SIS maken de klim mee naar boven en delen de posities onder de top. Paperclip was superieur tegn Dallinga, onder andere door de eclatante winst van Dick Jaspers op Jean Paul de Bruijn. Anno de Kleine versloeg Steven van Acker, Dan Breur won van Peter De Backer. Peter van Lieshout won met 1 carambole van Berry Dallinga.

SIS/Vervoort nam de matchpunten terug uit Den Haag, waar het J&F Auto’s versloeg met 6-2 dankzij de prachtige winst van Swertz, de zege van Burgman op De Zwart en Van der Spoel op Van Daalen. Alleen Jean van Erp, in de Grand Prix goed voor hoge moyennes, verloor van Murat Gökmen in een matige partij: 40-36 in 39.

Cues&Darts nadert de subtop door de 6-2 zege in Limburg tegen De Biljartacademie, waar Glenn Hofman een trotse kopman was en Huub Wilkowski (40 in 33) en Therese Klompenhouwer (40 in 27) de andere winnaars voor het team. Frédéric Mottet was de enige, uitstekende winnaar voor De Biljartacademie tegen Jef Philipoom: 40-26 in 19. En tenslotte speelden RCN Nieuwegein en Bousema gelijk tegen elkaar met Barry van Beers tegen Johan Loncelle als beste winnaar: 40-29 in 22. Jeffrey Jorissen versloeg Dave Christiani met 40-36 in 32.

De stand na 3 ronden:

1 Babbelz 5

2 Paperclip 4

3 Team Eekhoorn 4

4 SIS/Vervoort 4

5 STZ Zundert 4

6 Cues&Darts 3

7 RCN Nieuwegein 3

8 Bousema 3

9 Aartsbouw 3

10 Dallinga 2

11 De Biljartacademie 2

12 J&F Auto’s 0

Tekst Frits Bakker.

Foto Team Babbelz

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

Bakker, Frits Burgman, Raimond Christiani, Dave
Volg ons online